Priča o Tetka Ani

I priča o tome kako je komunikacija ušla u moj svet I postala veliki deo njega. Takođe, priča o avangardi, znanju i jezicima.

Oduvek sam se izdvajala. Nečim. Dobrim. I nikada nisam znala zašto.

Nekada je to bilo dobro, nekada je baš smetalo, ali je tako I to je nešto što me kroz život prati.

Sećam se da sam bila baš mala, tri, četiri godine, igrali smo se ispred zgrade. Dolazila je žena avangardnog izgleda, šetala po kraju, pa se zaustavljala da priča sa mamama. I sve mame su obožavale da ćaskaju sa njom. Mi smo je gledali znatiželjno, znali smo da iza tih širokih šarenih haljina, gomile narukvica, puno šminke, stoji žena koja lepo priča i ponaša se prefinjeno.

I bili smo u pravu. Tetka Ana je došla iz Londona, bila je udovica i učila je decu engleski i francuski jezik. Odabranu decu. Koju je sama birala, po nekim svojim kriterijumima. Uvek su to bila deca lekara ili arhitekti, deca poznatih roditelja. Kasnije, kada smo odrasli, kada neko kaže da je učio kod Tetka Ane, odmah sam znala iz kakve je porodice.

I tako sam se ja igrala sa komšilukom, kada me je mama pozvala da me pita da li bih želela da učim engleski. Imala sam pet godina i zamislite moje oduševljenje!

Naravno da sam želela, a posebno od te divne, čudne i prefinjene žene.

Tako su krenuli moji časovi engleskog. Ja sam sa pet godina čitala i pisala, mogla sam da učim jezik, pa sam polako krenula. I nikada nisam prestala…

Tetka Ana je zaista bila posebna. Dolazila je kod nas dva puta nedeljno i ja sam stvarno vredno učila. I bilo je lako. Zato što je ona imala vrlo jasnu logiku i uvela me je u svet engleskog jezika tako lagodno, da sam poželela da zauvek tu ostanem. I jesam….
I dok sam ja učila engleski, tetka Ana je dolazila u raznim šarenim haljinama, kreacijama koje je sama smišljala, sa gomilom nakita, narukvicama koje su zveckale i obaveznim crvenim karminom. Imala je svoj stil, nesvakidašnji, za ono vreme apstraktan, za malu sredinu hrabar.

I dok su okolo pričali kako je ‘’ta žena’’ luckasta, ‘’na svoju ruku’’, kako izgleda smešno, kao ‘’pokretni cirkus’’, mi, koji smo učili kod nje, znali da je istina nešto sasvim drugo. I nismo imali potrebu da to pričamo, to smo delili među sobom, jer taj svet učenja engleskog jezika od Tetka Ane je zaista bio poseban kao i ona sama.

Avangarda nije bila prihvaćena, kao što nikada nigde nije, ali mi je drago što je moja prva nastavnica (dugogodišnja) imala svoj stil kada je oblačenje u pitanju, isto kao i kada je predavanje u pitanju. I hvala joj što mi dala odlične osnove kada je engleski jezik u pitanju, ali i što sam puno pametnih stvari o ponašanju, modi, stilu naučila od nje.

U osnovnoj i srednjoj školi sam se isticala kada je znanje engleskog jezika u pitanju i bila sam tako ponosna. Nastavila sam da učim, da idem na takmičenja, da stičem sertifikate…

Iako sam diplomirala na Pravnom fakultetu u Beogradu, engleski jezik je i danas deo mog života i mog posla. Kakos sam u British Council-u položila međunarodno priznate ispite, a kasnije i mnoge druge, danas uživam u kreiranju svojih programa za učenje engleskog jezika (koji predstavljaju deo mojih edukacija za kompanije i pojedince).

Mogu da kažem da imam svoj način predavanja i svoj pristup engleskom jeziku, koji nije avangardan, ali je poseban i jedinstven.
A, posebno važna mi je komunikacija sa polaznicima, koju negujem I na kojoj radim. Kroz dobru komunikaciju gradimo odnos poverenja, ali i lakše usvajamo znanje.

I zato, ovog leta ću sa svojim polaznicima uživati u programu koji sam kreirala, a koji se bavi poslovnim engleskim jezikom jezikom.

Planiram odlično online druženje i kvalitetno učenje. Kroz 8 nedelja trajanja kursa, u prijatnoj atmosferi, dva puta nedeljno, tokom toplih letnjih večeri, uz hladnu limunadu čeka vas niz praktičnih alata koje ćete moći da koristite u svom svakodnevnom poslovanju.

Razvijamo komunikaciju, učimo engleski jezik i poslovne veštine.

U tome je moja posebnost.

Welcome

BUSINESS ENGLISH SUMMER BOOT CAMP